Festival de danses de l’Antiga Corona d’Aragó
Festival de danses de l’Antiga Corona d’Aragó

Festival de danses de l’Antiga Corona d’Aragó

Els dies dansescoronaarago11, 12 i 13 de maig va tindre lloc la 35  Edició del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó, organitzada com sempre per la Federació de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó: Grup de Danses el Forcat, Associació Cultural Grup Ramell, Associació Folklòrica El Millars, Escola de Dansa Castelló, Associació d’Estudis Tradicionals Grup Castelló y  la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló”.

Aquest any, com a  grups convidats han participat: Inanga Rapa Nui (Illa de Pasqua-Xile); Akragas Folk Dance Group (Agrigento, Sicília-Itàlia); Lykion ton Ellinidon of Larissa (Larissa, Tesàlia-Grècia); Esbart Dansaire Granollers (Granollers, Barcelona-Catalunya); Aires Mallorquins de Jaume Company (Palma de Mallorca-IllesBalears)

A més, dins del marc del Festival, el dissabte vam fer un aplec de Dolçaina i Tabal a la Plaça Major acompanyats en aquesta ocasió per la Banda de Dulzainas de Ávila. Aquesta agrupació neix l’any 2007. Durant el pas dels anys han aconseguit que la dolçaina torni a ressorgir de l’època on el dolçainer representava un músic antic i nòmada. Gràcies a l’esforç dels seus components la seva música s’ha deixat escoltar en llocs com ara Alcalá de Henares, a les festes de San Isidro (Madrid) i quasi tota la geografia de Castella i Lleó. La música que actualment treballen passa per multitud d’estils, sense oblidar l’arrel més tradicional i folk, però amb la intenció de fer de la dolçaina un instrument de fusió.

També es va fer la tradicional Fira de Luthiers que va contar amb la presencia dels luthiers Aliaga, Els Bessons, Paco Bessó i Paco Escudero.

corona006

corona001

corona004

corona003

corona002

corona005

corona007