Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó

corona01

Els dies 6, 7 i 8 de maig va tindre lloc la XXXIII  Edició del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó, organitzada com sempre per la Federació de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó: Grup de Danses el Forcat, Associació Cultural Grup Ramell, Associació Folklòrica El Millars, Escola de Dansa Castelló, Associació d’Estudis Tradicionals Grup Castelló y  la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló”.

Aquest any, els grups convidats han sigut: la Peña y Rondalla Fragantina de Fraga (Huesca); Trencadansa Rondalla dels Ports de Tortosa (Barcelona); Balls Tradicionals Santa Gertrudis d’Eivissa (Ibiza); Artà Balla i Canta d’Artà (Mallorca); Los Cebolleros de Gáldar y los Cabuqueros de Arucas (Las Palmas); Tequexetéldere de A Estrada (Pontevedra); i d’Eslovaquia, Folklórny Súbor Zemplin de Michalovce.

La Colla ha participat, a banda de la organització, en el cercavila i acte inaugural del divendres en el Teatre Principal interpretant el Himne del Festival i la Marxa de la Ciutat en l’acte de pujar la bandera.

A més, dins del marc del Festival, el dissabte vam fer un aplec de Dolçaina i Tabal a la Plaça Santa Clara on vam actuar acompanyats per els nostres amics de la Colla de Dolçainers i Tabaleters “El Soroll” de Castelló, on també es va fer la tradicional Fira de Luthiers que va contar amb la presencia dels luthiers Aliaga, Els Bessons, Paco Bessó i Paco Escudero.

Dissabte de vesprada vam participar en el cercavila de tots els grups participants en el Festival fins a la Plaça Major. I diumenge, la clausura es va fer al recinte de la Pèrgola on vam tornar a interpretar la Marxa de la Ciutat i vam posar fi a l’edició d’enguany del Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó.

Publicat en Actuació.